Groene salade met avocado, kip en sinaasappel- sesamdressing
Bereiding
- Kook de haricots verts met zout in 4-5 minuten beetgaar. Giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
- Meng alle slasoorten met de komkommer.
- Rooster voor de dressing het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Meng met de overige ingrediënten voor de dressing.
- Halveer de avocado's en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes of blokjes en besprenkel met citroensap. Snijd de radijsjes in plakjes of partjes.
- Verdeel de gemengde sla over een schaal. Leg daarop de haricots verts, de avocado, de gerookte kip en de radijsjes.
- Besprenkel met de dressing en garneer met plukjes tuinkers.
Tips
- Het uitgangspunt van dit gerecht is 15-25 personen.
Ingrediënten
- 500 g haricots verts, afgehaald
- 2 kroppen sla, blaadjes gescheurd
- 150 g veldsla
- 150 g rucola
- 2 komkommers, in blokjes
- 4 avocado's
- 75 ml citroensap
- 2 bosjes radijsjes
- 500 g gerookte kipfilets, in reepjes
- 2 bakjes tuinkers
- 4 eetl. sesamzaad, voor de dressing
- 5 eetl. sesamolie, voor de dressing
- 3 eetl. honing, voor de dressing
- 100 ml sinaasappelsap, voor de dressing
- 1 eetl. sinaasappelrasp, voor de dressing
- 150 ml olijfolie, voor de dressing
Bereidingtijd
30 minuten
Aantal personen
20 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
lunch, bijgerecht, tussengerecht
Voedingswaarden
Energie | 230 Kcal |
---|---|
Vetten | 18 g |
waarvan verzadigd | 3 g |
Koolhydraten | 7 g |
Vezels | 0 g |