Groene salade met avocado, kip en sinaasappel- sesamdressing

Bereiding

  1. Kook de haricots verts met zout in 4-5 minuten beetgaar. Giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  2. Meng alle slasoorten met de komkommer.
  3. Rooster voor de dressing het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Meng met de overige ingrediƫnten voor de dressing.
  4. Halveer de avocado's en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes of blokjes en besprenkel met citroensap. Snijd de radijsjes in plakjes of partjes.
  5. Verdeel de gemengde sla over een schaal. Leg daarop de haricots verts, de avocado, de gerookte kip en de radijsjes.
  6. Besprenkel met de dressing en garneer met plukjes tuinkers.

Tips

  • Het uitgangspunt van dit gerecht is 15-25 personen.

Ingrediënten

  • 500 g haricots verts, afgehaald
  • 2 kroppen sla, blaadjes gescheurd
  • 150 g veldsla
  • 150 g rucola
  • 2 komkommers, in blokjes
  • 4 avocado's
  • 75 ml citroensap
  • 2 bosjes radijsjes
  • 500 g gerookte kipfilets, in reepjes
  • 2 bakjes tuinkers
  • 4 eetl. sesamzaad, voor de dressing
  • 5 eetl. sesamolie, voor de dressing
  • 3 eetl. honing, voor de dressing
  • 100 ml sinaasappelsap, voor de dressing
  • 1 eetl. sinaasappelrasp, voor de dressing
  • 150 ml olijfolie, voor de dressing

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

20 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, bijgerecht, tussengerecht

Voedingswaarden

Energie 230 Kcal
Vetten 18 g
waarvan verzadigd 3 g
Koolhydraten 7 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.