Groenteburgers

Voorbereiding

Meng alle ingrediënten voor de burgers in een keukenmachine tot een grof mengsel. Voeg een snufje zout en peper toe. Voeg als het mengsel nog te nat is wat meer havermout, gekookte rijst of een beetje bloem toe. Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen en vorm hiervan hamburgers. Dek af en bewaar in de koelkast. Meng de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers op middelhoge stand om en om in een paar minuten bruin.
  2. Leg de onderste helften van de broodjes op borden en besmeer ze met de saus. Leg hierop 3 plakjes komkommer en een paar blaadjes sla.
  3. Leg de groenteburgers hierop, verdeel er nog wat saus over en dek af met sla en het broodkapje.

Tips

  • Je kunt de groenteburgers van dit recept meteen bakken maar ze ook al makkelijk van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren. Hier worden ze eigenlijk alleen maar lekkerder van, want zo mengen alle smaken goed. Door de kou worden de ingrediënten ook wat steviger, zo vallen de burgers tijdens het bakken niet zo snel uit elkaar.
  • Heb je geen keukenmachine in huis? Snijd dan de ingrediënten voor de burgers heel klein en stamp fijn met een aardappelstamper. Kneed het mengsel daarna nog goed door met je handen.

Ingrediënten

  • 100 g kikkererwten, blik, voor de burgers
  • 100 g wortels, geschrapt, in stukjes, voor de burgers
  • 100 g diepvriesdoperwten, ontdooid, voor de burgers
  • 1 ui, in stukjes, voor de burgers
  • 1 eetl. gedroogde oregano, voor de burgers
  • 2 eetl. oude kaas, geraspt, voor de burgers
  • 4 eetl. havermout of, voor de burgers
  • 4 eetl. rijst, gekookt, voor de burgers
  • 1 ei, voor de burgers
  • 1 eetl. olie, voor de burgers
  • 50 ml Griekse yoghurt, voor de saus
  • 1 eetl. bieslook, gesnipperd, voor de saus
  • 2 augurken, fijngesneden, voor de saus
  • 1 snufje paprikapoeder, voor de saus
  • 4 bruine bollen, horizontaal doorgesneden, voor de afwerking
  • 12 dunne plakjes komkommers, voor de afwerking
  • 1 handje gemengde sla, voor de afwerking

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 295 Kcal
Vetten 10 g
waarvan verzadigd 3 g
Koolhydraten 34 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.