Groentegratin met kruidenboterkrieltjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer de broccoliroosjes en bloemkoolroosjes 2 minuten.
  3. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
  4. Meng de geblancheerde groenten met de courgette en tomaatjes in de ovenschaal.
  5. Klop het ei los met de crème fraîche, knoflook, kruiden, zout en peper en giet dit mengsel over de groenten.
  6. Bestrooi met de kaas en bak hoog in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  7. Verhit intussen de kruidenboter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes op middelhoge stand bruin.
  8. Serveer de krieltjes bij de groentegratin.

Ingrediënten

  • 250 g broccoliroosjes
  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 250 g cherry-/kerstomaatjes
  • 250 g courgettes, in plakken
  • 1 ei
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden
  • 100 g oude kaas, geraspt
  • 50 g kruidenboter
  • 400 g krieltjes, voorgekookt

Benodigdheden

  • ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 495 Kcal
Vetten 35 g
waarvan verzadigd 21 g
Koolhydraten 26 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.