Groentespiesen

Omschrijving

Kook de bloemkool en broccoliroosjes 3 minuten in kokend water. Afgieten in een vergiet en een beetje laten afkoelen. Snijd onder tussen de paprika’s elk in 12 stukken. Pel en snipper de knoflook. Meng de broccoli, bloemkool en paprika met de knoflook, 2 el olijfolie, ½ tl (grof gemalen) peper en 1 tl (grof) zout. Rijg de groenten aan de spiesen. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Maal voor de dip de cashewnoten fijn met de staafmixer en roer de sinaasappelschil, het sinaasappelsap, 1-2 tl sambal (hoe meer hoe heter), de ketjap en een paar druppeltjes gembersiroop erdoor. Steek de barbecue een half uur voor gebruik aan. Grill de groentespiesen op de hete barbecue 6-8 minuten. Geregeld keren. Bestrijk eventueel tussentijds met extra olijfolie. Leg de spiesen op 4 borden en serveer de dip erbij.

Ingrediënten

  • 300 g bloemkoolroosjes
  • 300 g broccoliroosjes
  • 2 rode paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 perssinaasappel
  • 1 zakje (à 125 g) Oven Roasted Cashewnoten
  • 1-2 tl sambal badjak
  • 2 el ketjap manis
  • gembersiroop
  • extra: staafmixer, 8 grote spiesen

Bereidingtijd

ca. 20 minuten, 6-8 minuten op de barbecue

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.