Grote gegrilde garnalen met knoflook

Bereiding

  1. Leg de tomaat 15 tellen in kokend water, spoel af onder de koude kraan en trek de velletjes eraf.
  2. Halveer de tomaat en verwijder de pitjes.
  3. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  4. Maal de ansjovisfilets met de gedroogde tomaten, 2 el van de olie van de tomaten (bewaar de rest van de olie voor de garnalen) en de kappertjes fijn met de staafmixer (fijn hakken met een mes kan ook maar dan blijft de tapenade wat grover).
  5. Roer de stukjes tomaat, 1/2 el peterselie, 1/2 el selderij en peper naar smaak erdoor.
  6. Pel en snipper de knoflook.
  7. Meng de garnalen met 3 el van de olie van de tomaten, 1 tl chilipoeder, de knoflook en 1 el van het kappertjesvocht.
  8. Laat de garnalen minimaal 5 minuten trekken (langer, tot zelfs een hele dag kan ook, maar dan wel in de koelkast).
  9. Steek de barbecue een half uur voor gebruik aan.
  10. Prik veel gaatjes in het aluminiumfolie, leg het op het rooster en verdeel de garnalen erover.
  11. Grill de garnalen 4-6 minuten tot ze mooi roze en gaar zijn.
  12. Geregeld keren.
  13. Bestrooi ze met de rest van de peterselie en selderij en eventueel met wat (grof) zout.
  14. Leg de garnalen op borden en serveer de tapenade erbij.

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 4 ansjovisfilets
  • 8 gedroogde tomaten op olie
  • 4 el kappertjes + 1 el vocht
  • 2 el peterselie, grof gehakt
  • 2 el selderij, grof gehakt
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 g grote garnalen
  • chilipoeder

Benodigdheden

  • staafmixer
  • aluminiumfolie

Bereidingtijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.