Hangop met verse aardbeien

Bereiding

  1. Bekleed een zeef met een schone theedoek en zet de zeef in een kom.
  2. Doe de yoghurt in de zeef en laat de yoghurt een nachtje (of een paar uur) uithangen tot een dikke hangop.
  3. Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes.
  4. Breng de rabarber met de honing en een flinke scheut water in een pannetje, met het deksel op de pan, op laag vuur aan de kook.
  5. Laat 5 minuten koken.
  6. Laat de rabarber afkoelen.
  7. Snijd ondertussen de aardbeien in partjes.
  8. Verdeel de hangop over 4 schaaltjes of kommetjes.
  9. Verdeel de rabarber en de aardbeien erover.

Ingrediënten

  • 500 ml Turkse yoghurt
  • 500 g rabarber
  • 5 el honing
  • 100 g aardbeien

Bereidingtijd

10 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.