Hartige appeltaart

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de rozijnen wellen in het lauwe water.
  2. Schil en snijd ½ appel in schijfjes en de rest in blokjes.
  3. Bak de kipblokjes bruin in de olijfolie. Voeg de appelblokjes en de rozijnen met het water toe.
  4. Strooi de zakjes kerriesaus erover. Roer het geheel goed door. Voeg naar smaak een mespuntje sambal oelek toe.
  5. Schep de crème fraîche erdoor. Bekleed de springvorm(en) met het croissantdeeg (laat 1 plakje over).
  6. Schep het appel-kipmengsel in de springvorm. Leg de appelschijfjes op het mengsel.
  7. Snijd van het laatste plakje croissantdeeg reepjes. Leg de reepjes op de taart en druk ze vast aan de rand van de deegbodem.
  8. Bak de taart in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

  • 100 g rozijnen
  • 4 goudrenetten
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 zakjes kerriesaus
  • 1 mespunt sambal oelek
  • 100 g crème fraîche
  • 1 blikje croissantdeeg

Benodigdheden

  • 2 springvormen, 16 cm ø of
  • springvorm, 26 cm ø

Bereidingtijd

40 minuten

  • 20 minuten oventijd

Aantal personen

6 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.