Hartige boerenkooltaart met worst

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een laagje water met de boerenkool in ca. 20 minuten gaar.
  2. Laat de plakjes deeg naast elkaar ontdooien.
  3. Verwarm de oven voor op 200C.
  4. Pel en snijd de uien fijn.
  5. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin de ui en 3-5 minuten op laag vuur.
  6. Snijd de rookworst in plakjes.
  7. Bekleed een ingevette kleine springvorm (ca.22 cm) of ovenschaal (ca.20x30 cm) met de deegplakjes.
  8. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze samen fijn.
  9. Klop de eieren los met de koffiemelk, peper en zout.
  10. Roer het mengsel door de boerenkoolstamp.
  11. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  12. Verdeel de uien over de deegbodem.
  13. Schep hier de helft van de stamp op.
  14. Maak een laagje van rookworstplakjes.
  15. Schep er de rest van de boerenkool op.
  16. Bestrooi met kaas.
  17. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in 35-40 minuten bruin en gaar.
  18. Snijd de taart in 4 stukken en verdeel over de borden.

Ingrediënten

  • 700 g kruimige aardappels, geschild
  • 300 g boerenkool, gesneden
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 3 rode uien
  • 3 el olie
  • 1 rookworst
  • 3 eieren
  • 150 ml koffiemelk
  • 75 g belegen kaas, geraspt

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.