Hartige taart met worst, ui en pompoen

Bereiding

  1. Vet een bakplaat in met de olie en bestuif met bloem. Laat de plakjes deeg los van elkaar even ontdooien.
  2. Schil ondertussen de pompoen met een dunschiller en snijd de pompoen in dunne plakken van 1/2 cm. Verwarm de oven voor op 200┬░C.
  3. Druk de randen van het bladerdeeg stevig op elkaar en verdeel de deeglap over de bakplaat waarbij de randen omhoog mogen komen te staan. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  4. Bekleed het deeg met de pompoen en besmeer met een beetje olie. Verdeel hierop de uienringen en stukjes worst.
  5. Bestrijk de randen van het deeg en de vulling lichtjes met ei. Bestrooi tenslotte met oregano en bak de taart in circa 30 minuten laag in de oven gaar en mooi bruin.

Ingrediënten

  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. bloem
  • 1 pak diepvriesbladerdeeg
  • 400 g pompoenen
  • 2 rode uien, in halve dunne ringen
  • 2 varkenssaucijzen, in plakjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 eetl. oregano

Benodigdheden

  • bakplaat

Bereidingtijd

20 minuten

  • 30 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.