Hartige taart met zoete aardappel, rauwe ham en spinazie

Bereiding

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelblokjes en ui circa 5 minuten. Voeg de ham toe en bak kort mee. Laat een beetje afkoelen.
  2. Bekleed de taartvorm met het deeg en duw de naden goed op elkaar. Laat het deeg dat uitsteekt een beetje over de rand vallen.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep het aardappelmengsel en de spinazie door elkaar en verdeel dit over de taartbodem.
  4. Klop de eieren los met de crème fraîche, kruiden en zout en peper en giet dit gelijkmatig over de vulling. Schud een beetje met de vorm om de room goed te verdelen en bak de taart laag in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  5. Laat de taart voor het serveren circa 10 minuten rusten. Lekker met een tomatensalade met uienringen en feta.

Ingrediënten

  • 1 eetl. olie
  • 300 g zoete aardappels, geschild, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 200 g rauwe hammen, in dunne reepjes
  • 8 plakjes hartigetaartdeeg, ontdooid
  • 250 g diepvriesspinazie, ontdooid, uitgelekt
  • 2 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 theel. Provençaalse kruiden

Benodigdheden

  • lage taartvorm, ingevet of
  • quichevorm, ingevet

Bereidingtijd

30 minuten

  • 30 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.