Hasselback-courgette

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg een courgette tussen 2 eetstokjes of pollepels. Snijd de courgette net niet helemaal door in plakken van 1 cm dik. De stokjes of lepels zorgen ervoor dat je niet helemaal kunt doorsnijden. Herhaal dit bij de andere courgette.
  2. Meng de Provençaalse kruiden met een scheut olijfolie. Snijd de feta in plakjes van ½ cm. Leg de ingesneden courgettes op een bakplaat. Besprenkel met de kruidenolie en steek de plakjes feta in de inkepingen.
  3. Dek af met aluminiumfolie en bak de courgettes circa 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de courgettes voor het serveren met de munt.

Tips

  • Bereid de courgettes op de barbecue: bekleed een (barbecue)bakplaat met aluminiumfolie en leg de ingesneden courgettes erop. Dek af met aluminiumfolie en bak de courgettes 15-20 minuten op de hete barbecue.
  • Vul de inkepingen van de courgette hiernaast ook eens hiermee: plakjes salami en mozzarella - blokjes tomaat, Griekse yoghurt en koriander - tomatensaus en geraspte kaas - geroosterde plakjes bacon en cheddar - geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie en basilicum -tomatenblokjes, bosui, rauwe ham en barbecuesaus - kruidenboter en rozemarijn - gorgonzola en tijm

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • 200 g feta, in plakjes
  • 1 eetl. munt, grof gehakt

Benodigdheden

  • aluminiumfolie

Bereidingtijd

15 minuten

  • 15 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Voedingswaarden

Energie 230 Kcal
Vetten 18 g
waarvan verzadigd 9 g
Koolhydraten 7 g
Vezels 1 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.