Havermout met geglaceerde pruimen, honing en gehakte noten

Bereiding

  1. Laat de havermout en melk in een steelpan al roerend op een lage stand circa 10 minuten inkoken tot een dikke pap.
  2. Bak in een grote koekenpan de pruimen met de boter en suiker circa 8 minuten op een middelhoge stand tot ze zacht en glanzend zijn.
  3. Serveer de havermout met de geglaceerde pruimen, hazelnoten en honing.

Ingrediënten

  • 150 g havermout
  • 750 ml melk of
  • 750 ml sojamelk
  • 4 pruimen, in plakjes, zonder pit
  • 1 eetl. boter
  • 1 eetl. rietsuiker
  • 1 handje blanke hazelnoten, geroosterd
  • circa 4 eetl. honing

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

ontbijt

Voedingswaarden

Energie 335 Kcal
Vetten 10 g
waarvan verzadigd 4 g
Koolhydraten 45 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.