Havermoutmuffins met blauwe bessen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 C.
  2. Verdeel 12 papieren muffinvormpjes over de holtes van een muffinbakvorm.
  3. Meng het meel met 1 mespunt zout, het bakpoeder, de kaneel, suiker en het maanzaad in een grote kom.
  4. Meng de honing, karnemelk, Carbonell Olys en het ei in een ruime maatbeker.
  5. Schenk de vloeibare ingredienten bij de droge en roer met een garde tot alle ingredienten goed gemengd zijn.
  6. Schep de appel, havermout en bessen erdoor.
  7. Verdeel het beslag over de vormpjes en bestrooi met de rest van de havermout.
  8. Bak de muffins in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  9. Controleer met een sat├ęprikker of de muffins gaar zijn: steek 'm midden in een muffin, komt de prikker er schoon uit, zijn de muffins gaar.
  10. Laat 5 min. afkoelen op een rooster in de vorm.
  11. Haal ze uit de vorm en laat de muffins op het rooster verder afkoelen.
  12. Lekker warm en koud! Kinderfeestje? Laat de kinderen de afgekoelde muffins zelf versieren met slagroom (uit een spuitbus), rozijntjes, nootjes, sesamzaad, kokosvlokken, hagelslag etc.

Ingrediënten

  • 250 g volkorenmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 100 g rietsuiker
  • 3 el maanzaden
  • 5 el vloeibare honing
  • 275 ml karnemelk
  • 75 ml olie
  • 1 ei
  • 2 appels, geraspt
  • 50 g havermout
  • 150 g blauwe bessen

Bereidingtijd

40 minuten

Moeilijkheidsgraad

Menugang

ontbijt

Voedingswaarden

Energie 338 Kcal
Vetten 22 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 29 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.