Hertenbiefstuk met geroosterde pompoen

Bereiding

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in blokjes.
  2. Doe de schillen en klokhuizen in een steelpan.
  3. Voeg de port, het laurierblad, de jeneverbessen en de kruidnagels toe.
  4. Kook de port in tot ongeveer ? van het vocht is verdampt en er nog ca. 200 ml van het vocht over is.
  5. Zeef de ingekookte rode port en meng met de appelblokjes.
  6. Proef en breng de saus op smaak met peper en zout.
  7. Snijd de witte kool in smalle reepjes.
  8. Meng met de yoghurt en de mosterd.
  9. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
  10. Rooster de pompoenpitten 1-2 minuten in een hete droge koekenpan.
  11. Schud de pan daarbij rustig heen en weer.
  12. Laten afkoelen.
  13. Verwarm de oven vóór op 180°C.
  14. Meng de pompoenblokjes in een ruime ovenschaal met een scheutje olijfolie, wat peper en wat zout.
  15. Rooster de pompoen in de hete oven ca. 20 minuten.
  16. Schep de pompoen na 10 minuten roosteren even om.
  17. Verhit in de tussentijd een koekenpan op hoog vuur.
  18. Bestrooi de hertenbiefstukken aan beide kanten met peper en zout.
  19. Voeg als de pan heet is de boter toe, laat smelten en bak de biefstukken snel aan beide kanten bruin.
  20. Plaats het vlees in de koekenpan -als die in de oven kan- of in een bakblikje, voor 4 minuten bij de pompoen in de oven.
  21. Haal het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en een paar schone theedoeken en laat 10 minuten rusten.
  22. Verwarm de portsaus.
  23. Leg de hertenbiefstukken op warme borden.
  24. Leg de pompoen er omheen.
  25. Schep de witte koolsalade op het vlees en de portsaus erbij.
  26. Strooi de pompoenpitten en wat peper en zout over het gerecht.

Ingrediënten

  • 2 stukken elstar appels
  • 600 ml rode port 
  • 1 stuk laurierblaadje
  • 4 stukken jeneverbessen
  • 2 stukken kruidnagels
  • 1 snufje peper en zout
  • 50 g boter
  • 100 g witte kool
  • 1 el gladde mosterd
  • 3 el yoghurt
  • 50 g pompoenpitten
  • 4 stukken hertenbiefstukken
  • 600 g gesneden pompoen
  • 1 scheutje olijfolie

Bereidingtijd

55 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.