Hete bliksem basisrecept

Bereiding

  1. Kook de aardappels 18-20 minuten in een grote pan water met zout. Voeg halverwege de kooktijd alle appels toe.
  2. Bak intussen de spekblokjes in een droge, hete koekenpan. Voeg de ui toe en bak even mee.
  3. Blus af met de bouillon.
  4. Giet de aardappels en appels af. Stamp niet, maar roer tot een grove puree.
  5. Schep het spekjesmengsel erdoor.
  6. Breng op smaak met peper en eventueel kaneel.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel, geschild, in stukken
  • 500 g zure appels, geschild, in stukken
  • 500 g zoete appels, geschild, in stukken
  • 250 g gerookte ontbijtspekblokjes
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 150 ml vleesbouillon
  • eventueel kaneelpoeder

Bereidingtijd

35 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.