Hollandse appel-abrikozentaart

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Wel de abrikozen in de (warme) likeur en snijd ze daarna in stukjes.
  2. Meng de bloem, de basterdsuiker, de boter, 1 eetlepel losgeklopt ei en een snufje zout en kneed dit tot een soepel deeg.
  3. Houd 1/4 deel van het deeg apart en rol de rest uit tot een cirkel van circa 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg.
  4. Meng de ingrediënten voor de vulling met de abrikozen en schep deze op de deegbodem.
  5. Rol het deeg dat over is tot een dunne lap uit en snijd deze in lange repen van 1 cm breed. Leg ze in een ruitpatroon op de vulling.
  6. Bestrijk het deeg en de randen met de rest van het ei. Bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten gaar en goudbruin.

Ingrediënten

  • 200 g gedroogde abrikozen
  • 4 eetl. sinaasappellikeur
  • 200 g bloem
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 150 g boter, in klontjes
  • 2 eieren
  • 750 g goudrenetten, geschild, in stukjes, voor de vulling
  • 75 g suiker, voor de vulling
  • 1 theel. kaneelpoeder, voor de vulling
  • 75 g walnoten, grof gehakt, voor de vulling

Benodigdheden

  • springvorm, 24 cm ø

Bereidingtijd

70 minuten

Aantal personen

6 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.