Hollandse erwtensoep

Bereiding

  1. Breng de spliterwten met de aardappels en de bouillon aan de kook. Schep het eventuele schuim er met een schuimspaan af.
  2. Voeg de saucijsjes, de karbonades, de ui, de prei en de knolselderij toe en kook zachtjes 1 uur en 15 minuten. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
  3. Haal het vlees uit de soep. Snijd het iets kleiner en voeg het weer toe aan de soep. Breng op smaak met peper en schep de bladselderij erdoor. Serveer de erwtensoep met roggebrood, katenspek en mosterd.

Ingrediënten

  • 500 g spliterwten
  • 2 kruimige aardappels, geschild, in blokjes
  • 2 l vleesbouillon
  • 400 g saucijzen of
  • 400 g verse worsten
  • 500 g schouderkarbonades
  • 200 g uien, gesnipperd
  • 1 prei, in ringen
  • 200 g knolselderij, geschild, in blokjes
  • 1 bos selderij, grof gehakt

Bereidingtijd

90 minuten

Aantal personen

6 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.