Hollandse rodekool met rundersaucijsjes

Bereiding

  1. Breng de rode kool met de pruimen, het kaneelstokje, de kruidnagels en 1 dl appelsap aan de kook.
  2. Laat met het deksel op de pan in ca. 30 minuten gaar stoven.
  3. Breng op smaak met wat peper en zout.
  4. Snijd ondertussen de aardappelen in vieren en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  5. Pel en snijd de uien in halve ringen.
  6. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de saucijsjes met de uien in 8-10 minuten rondom goudbruin.
  7. Haal de saucijsjes uit de pan en houd ze warm.
  8. Zet de koekenpan (met de uien) terug op het vuur, voeg de rest van het appelsap toe en laat het 3 minuten flink doorkoken.
  9. Voeg al roerende de mosterd toe en laat een beetje inkoken.
  10. Doe de saucijsjes terug in de pan.
  11. Giet de aardappelen af.
  12. Verdeel de rode kool over 4 borden, schep de saucijsjes met de uienjus erbij en server de gekookte aardappelen erbij.

Ingrediënten

  • 700 g rodekolen, gesneden
  • 100 g gedroogde pruimen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 200 ml appelsap
  • 1 kg vastkokende aardappel
  • 2 uien
  • 50 g boter
  • 400 g rundersaucijzen
  • 1,5 el mosterd

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.