Homemade kipnuggets met zoete-aardappelfriet

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220┬║C. Snijd de zoete aardappels in staafjes en verdeel over een bakplaat. Bestrooi met de kerrie-, knoflook-, paprikapoeder en een snuf zout.
  2. Besprenkel met olie en schep om, zodat alles gelijkmatig is verdeeld. Bak de friet in het midden van de oven in circa 35 minuten gaar. Schep regelmatig om.
  3. Bereid intussen de kipnuggets. Meng de bloem in een diep bord met zout en peper. Klop de eiwitten los in een ander bord. Leg de cornflakes in een derde bord.
  4. Haal de kipstukjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door de cornflakes. Leg de kipnuggets op de andere bakplaat en bak ze in de oven in circa 15 minuten (samen met de friet) gaar en goudbruin.
  5. Keer halverwege. Serveer de kipnuggets met barbecuesaus.

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel, schoongeboend
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el bloem
  • 2 eieren, gesplitst
  • 50 g cornflakes, verkruimeld
  • 300 g kipdijfilets, in stukken
  • barbecuesaus

Benodigdheden

  • 2 bakplaten met bakpapier

Bereidingtijd

45 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.