Hongaarse goulashsoep

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, paprikapoeder, komijn, zout, peper, laurierblaadjes en de gepureerde paprika's toe en bak 2 minuten.
  2. Schep het vlees erdoor en smoor 15-20 minuten op een lage stand. Giet de wijn en de helft van de bouillon erbij.
  3. Voeg de paprika en tomaat toe en stoof zachtjes 1 uur. Voeg de rest van de bouillon toe en stoof nog 1 uur, tot het vlees zacht is.
  4. Kook de aardappelblokjes intussen in 12-15 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
  5. Kneed van de bloem met het ei en een snufje zout een soepel en zacht deeg. Vorm er kleine bolletjes van en kook ze 3 minuten in water gaar.
  6. Voeg de aardappelblokjes en deegballetjes toe aan de soep en warm ze even mee.

Tips

  • Schep voor het serveren 1 eetlepelzure room of crème fraîche op de soep.
  • Vervang 100 gram van het vlees in dit recept door magere gerookte spekreepjes.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 4 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 el paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder (djinten)
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 pot geroosterde paprika, gepureerd
  • 750 g sukadelappen of, in blokjes
  • 750 g runderriblappen, in blokjes
  • 100 ml rode wijn
  • 1,5 l vleesbouillon
  • 1 rode paprika, in blokjes, zonder zaadjes
  • 1 vleestomaat, gepeld, in blokjes
  • 4 vastkokende aardappels, geschild, in blokjes
  • 100 g bloem
  • 1 ei

Bereidingtijd

30 minuten

  • 120 minuten kooktijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 635 Kcal
Vetten 27 g
waarvan verzadigd 10 g
Koolhydraten 44 g
Vezels 6 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.