Huevas rancheros

Bereiding

  1. Snijd 2 tomaten in partjes en houd ze apart. Snijd 3 tomaten in kleine stukjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes, houd de witte en lichtgroene apart van de donkergroene ringetjes.
  2. Verhit een scheutje olie of een klontje boter in een diepe pan en bak hierin het witte en lichtgroene deel van de lente-uitjes met de stukjes tomaat een paar minuten. Roer de kidneybonen Chili erdoor en verwarm alles een paar minuten
  3. Snijd ondertussen de plakjes kaas in smalle reepjes. Halveer de avocado’s schep het vruchtvlees eruit en snijd in stukken.
  4. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen in 1 of 2 koekenpannen een scheutje olie (of klontje boter) en bak hierin de eieren.
  5. . Leg de tortilla’s op 4 borden en beleg ze met de bonen, avocado en partjes tomaat. Leg de eieren met daarop reepjes kaas, ertussen. Bedruppel met een klein beetje Tabasco. Strooi de groene lente-uiringetjes en wat kruidenblaadjes erover. Serveer direct.

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 3 lente-/bosuitjes
  • maisolie of boter
  • 1 zak Hak kidneybonen chili schotel
  • 6 plakjes cheddarkaas
  • 2 avocado's
  • 4 eieren
  • 4 volkoren tortillawraps
  • tabasco
  • paar takje koriander, peterselie of munt

Bereidingtijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, ontbijt

Voedingswaarden

Energie 882 Kcal
Vetten 50 g
waarvan verzadigd 16 g
Koolhydraten 60 g
Vezels 16 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.