Hutspot uit de oven

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de olie over de braadslede en zet in de oven.
  2. Snijd de wortel in stukjes van circa 2 cm. Snijd de aardappels in grove stukken.
  3. Kook de wortel en aardappels circa 10 minuten in water met zout tot ze halfgaar zijn.
  4. Giet af, laat even uitdampen en hussel goed zodat de randjes van de aardappels iets kruimig worden.
  5. Neem de braadslede uit de oven en schep de wortels, aardappels en sjalotjes voorzichtig door de olie.
  6. Bestrooi met zout en peper en rooster 30-40 minuten in de oven tot de groenten bruin en gaar zijn.
  7. Meng intussen de citroenrasp, knoflook en peterselie door elkaar.
  8. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de tartaartjes in circa 2 minuten per kant goudbruin en rosé van binnen. Houd warm onder aluminiumfolie.
  9. Neem de groenten uit de oven en bestrooi met het kruidenmengsel. Serveer met de tartaartjes.

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 500 g winterwortels, geschrapt
  • 500 g kruimige aardappels, geschild
  • 12 sjalotjes, gepeld, in kwarten
  • 1 citroen, rasp
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 takjes krulpeterselie, fijngehakt, blaadjes losgehaald
  • 4 tartaartjes
  • 2 eetl. boter

Benodigdheden

  • braadslede
  • aluminiumfolie

Bereidingtijd

25 minuten

  • 40 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 550 Kcal
Vetten 34 g
waarvan verzadigd 8 g
Koolhydraten 36 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: