Hutspot van pompoen en Opperdoezer ronde

Bereiding

  1. Was de aardappelen en snijd ze met schil in blokjes die ongeveer de helft kleiner zijn dan de pompoenblokjes.
  2. Doe de aardappelen met de pompoen en uienringen in een grote pan.
  3. Rits de blaadjes van de tijmtakjes erboven.
  4. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en roerbak 3 minuten op een hoog vuur.
  5. Voeg zoveel koud water toe dat alles net onder staat. Breng aan de kook en kook in ca. 20 minuten gaar.
  6. Hak ondertussen de noten grof.
  7. Snijd de uien doormidden of in vieren.
  8. Giet als de aardappelen en groenten gaar zijn het water af en stamp ze niet al te fijn.
  9. Voeg ¾ van de noten, de Hüttenkäse of ricotta en 2-3 el vocht van de Amsterdamse uien toe.
  10. Proef en voeg naar smaak eventueel nog wat van het vocht, peper en zout toe.
  11. Schep de hutspot op warme borden en strooi de uitjes en de rest van de noten erover.

Tips

  • In plaats van uien kunt u ook preiringen gebruiken. Het is ook lekker om een paar lepels piccalilly door deze hutspot te scheppen.

Ingrediënten

  • 800 g Opperdoezer ronde
  • 800 g gesneden pompoen
  • 600 g uienringen
  • 5 takjes tijm
  • olijfolie
  • 75 g gemengde noten
  • 8 el Amsterdamse uien + vocht
  • 1 potje hüttenkäse

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 569 Kcal
Vetten 27 g
waarvan verzadigd 8 g
Koolhydraten 50 g
Vezels 11 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.