Indiase linzen met bloemkool en tikkakip

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes.
  2. Kook ze in een laagje water in 6-8 minuten gaar.
  3. Spoel de bloemkoolroosjes in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  4. Pel en snipper de ui.
  5. Snijd de kipfilet in stukjes.
  6. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak hierin de ui ca. 3 min op laag vuur.
  7. Roer de kruidenpasta door de ui en bak even mee.
  8. Roer de kip erdoor en bak die 2 minuten mee.
  9. Schenk 3 dl water in de pan (geen water als een pot Tikka Massala wordt gebruikt) en laat de kip in ca. 8 minuten gaar worden.
  10. Laat de linzen uitlekken en schep ze met de bloemkool door het kipmengsel.
  11. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  12. Voeg eventueel wat water toe.
  13. Schil en rasp de komkommer, druk in een zeef het vocht eruit.
  14. Roer in een kom de komkommer door de yoghurt en breng op smaak met zout, peper en munt.
  15. Verdeel de Indiase linzen over 4 borden en schep er wat komkommer-raita bij.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 400 g kipfilet
  • 4 el olijfolie
  • 1 bakje Tikka Massala boemboe
  • 400 g linzen
  • 0,5 komkommer
  • 200 ml yoghurt
  • 2 el verse munt, fijngesneden

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.