Indiase viscurry met kruidige komkommersalade

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de wortel een paar minuten. Voeg de bloemkool en currypasta toe. Roerbak 1 minuut op een lage stand en voeg de tomatenblokjes toe. Roer door en laat afgedekt circa 15 minuten stoven
  2. Kook intussen de rijst. Schep voor de salade de komkommer, sjalot en groene kruiden door elkaar. Voeg de visblokjes toe aan de curry en laat afgedekt nog 10 minuten stoven op een lage stand.
  3. Klop het citroensap en de olijfolie door elkaar en schep deze dressing door de salade. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Breng de curry indien nodig nog verder op smaak en schep samen met de rijst op diepe borden. Bestrooi met de koriander en serveer de Indiase viscurry met de yoghurt en salade.

Ingrediënten

  • 1 eetl. olie
  • 200 g wortels, geschrapt, in stukjes
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 2 eetl. Indiase currypasta
  • 1 blik tomatenblokjes, Ć  400 g
  • 300 g witte snelkookrijst
  • 400 g visfilets, naar keuze, in gelijke blokjes
  • 1 eetl. koriander, fijngehakt
  • 100 ml volle yoghurt
  • 1 komkommer, in kleine blokjes, voor de salade
  • 1 sjalot, fijngesnipperd, voor de salade
  • 1 bosje koriander, grof gehakt, voor de salade
  • 1 bosje munt, fijngehakt, voor de salade
  • 0,5 citroen, uitgeperst, voor de salade
  • 2 eetl. olijfolie, voor de salade

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.