Indisch stoofvlees

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesblokjes lichtbruin. Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 minuten mee.
  3. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Giet de ketjap en bouillon erbij en laat alles aan de kook komen. Het vlees moet onder staan.
  4. Zet de (ovenbestendige) pan in de oven of doe het gerecht over in een ovenschaal met deksel en plaats die in de oven. Verlaag de oventemperatuur na een half uur tot 160°C en stoof minimaal 1 uur. Bind de saus eventueel vóór het serveren met allesbinder of maïzena. Lekker met rijst en sperziebonen of broccoli.

Ingrediënten

  • 700 g magere hamlappen, in dobbelstenen
  • 4 el zonnebloemolie of
  • 4 el arachideolie
  • 3 uien, in grove stukken
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 verse gember, geraspt, ca. 3 cm
  • 1 rode peper, gehakt, zonder zaadjes
  • 1 blikje tomatenpuree, 70 g
  • 6 el ketjap manis
  • 800 ml vleesbouillon van tablet of
  • 800 ml vleesbouillon, pot
  • eventueel allesbinder of
  • maizena

Benodigdheden

  • ovenschaal met deksel

Bereidingtijd

25 minuten

  • 60 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.