Indisch stoofvlees met witte kool

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook.
  2. Schil de gember en raps fijn.
  3. Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi met wat peper en zout.
  4. Verhit 3 el wok-olie in een diepe braadpan en bak hierin het vlees op een matig vuur rondom lichtbruin.
  5. Bak 3/4 van de uien, 3/4 van de knoflook en 3/4 van de gember 3 minuten mee.
  6. Roer er 2-4 tl sambal door (hoe meer hoe pittiger).
  7. Voeg de ketjap en 300 ml heet water toe, breng tegen de kook aan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (liefst op een vlamverdeler) in 2-3 uur gaar.
  8. Kook ca. 15 minuten voordat het vlees klaar is de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Snijd in de tussentijd de kool in smalle reepjes.
  10. Giet het sap van de ananas boven een kommetje af.
  11. Verhit een scheutje wok-olie in een wok en roerbak de kool en de rest van de ui, knoflook en gember in 5-7 minuten beetgaar.
  12. Voeg de ananas toe en wok nog 1 minuut.
  13. Voeg naar smaak peper, zout, eventueel sambal en een scheutje ananassap toe.
  14. Verdeel de rijst, de kool en het Indische stoofvlees over 4 borden.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 g gemberwortels
  • 750 g runderriblappen
  • wokolie
  • sambal badjak
  • 100 ml ketjap manis
  • 300 g pandanrijst
  • 700 g witte kool
  • 200 g ananasstukjes

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.