Indonesische gadogado

Omschrijving

Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes. Maak de sperziebonen schoon. Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de wortels in de lengte doormidden. Snipper het gepelde sjalotje. Hak de knoflook fijn. Snijd de komkommer in plakjes. Kook de bloemkool, broccoli, sperziebonen en worteltjes beetgaar. Spoel ze met koud water af. Laat de groenten uitlekken en afkoelen. Fruit het sjalotje in de olie zacht en glazig. Voeg de knoflook toe. Maak de pindasaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer het sjalotje, de knoflook en de sambal door de pindasaus. Verdun de saus met extra water. De pindasaus moet de consistentie van karnemelk hebben. Leg de verschillende groenten en de halve eieren op een grote schaal. Serveer de pindasaus, die zowel warm als koud kan worden gegeten, en de kroepoek er apart bij.

Ingrediënten

  • 1/4 bloemkool
  • 1 stronk broccoli
  • 250 g sperziebonen
  • 8 eieren, hardgekookt
  • 250 g worteltjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 bakje/pot pindasaus
  • 1 el sambal
  • 1 zak kroepoek

Bereidingtijd

ca. 30 minuten

Aantal personen

8 personen (voorgerecht) 4 personen (hoofdgerecht)

Moeilijkheidsgraad

Voedingswaarden

352;28;26;9

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.