Italiaanse boerenkoolsoep

Bereiding

  1. Schil de wortel en snijd deze in plakjes.
  2. Snijd de paprika in stukjes.
  3. Verwijder het vel van de salami en snijd de worst in stukjes.
  4. Verhit de olie in een ruime soeppan en bak hierin de salami en de paprika ca. 3 minuten op laag vuur.
  5. Roerbak de boerenkool enkele minuten mee.
  6. Schenk de bouillon in de pan en voeg de plakjes wortel toe.
  7. Breng de bouillon aan de kook en laat de groenten in 15-20 minuten gaar worden.
  8. Kook de pasta mee volgens de aanwijzing op de verpakking.
  9. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  10. Verdeel de soep over 4 borden en strooi er de Parmezaanse kaas over.

Ingrediënten

  • 150 g winterwortels
  • 1 gele paprika
  • 250 g salami aan een stuk
  • 3 el olijfolie
  • 300 g boerenkool, fijngesneden
  • 2 l vleesbouillon
  • 100 g minimacaroni
  • 75 g geraspte parmezaanse kaas

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.