Italiaanse kool in bouillon met kalfsvlees

Bereiding

  1. Snijd de kalfslappen elk in 3 stukken, bestrooi het vlees met wat peper en zout.
  2. Snijd de tomaten in blokjes.
  3. Breng het vlees met de bouillon en de laurierblaadjes aan de kook.
  4. Laat het op een laag vuur in 11/2 uur gaar worden.
  5. Snijd de kool doormidden en vervolgens in 6-8 parten.
  6. Verwijder de buitenste harde bladeren.
  7. Snijd een stukje van de harde kern weg.
  8. De parten moeten wel aan elkaar blijven.
  9. Kook de parten kool in ca. 25 minuten gaar in de bouillon met het vlees.
  10. Spoel de bonen in een vergiet met koud water af en laat ze uitlekken.
  11. Verwarm ze de laatste 10 minuten mee in de bouillon.
  12. Breng met peper en zout op smaak.
  13. Hak de peterselie fijn.
  14. Boen de citroen schoon en rasp de schil op een fijne rasp.
  15. Schep de kool, bonen en vlees en wat bouillon in diepe borden.
  16. Bestrooi het met peterselie en geraspte citroen.

Ingrediënten

  • 400 g kalfslapjes
  • 200 g tomaten
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 l bouillon
  • 800 g witte kool
  • 720 g witte bonen
  • 15 g peterselie
  • 1 citroen

Bereidingtijd

90 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.