Italiaanse tomatensaus

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook. Schep de tomaten, winterwortel en bleekselderij erdoor en bak kort mee. Voeg een handje platte peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
  2. Breng het geheel aan de kook en stoof zachtjes 20-25 minuten. Voeg een scheut water toe als de saus te dik blijft. Roer regelmatig door.
  3. Schep de basilicum erdoor en pureer de saus met een staafmixer.

Tips

  • Vervang de peterselie en basilicum door 2 laurierblaadjes en een paar takjes tijm. Verwijder deze kruiden voor het pureren.

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1,5 kg trostomaten, in stukjes
  • 1 kleine winterwortel, in stukjes
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes
  • 1 handje platte peterselie, gehakt
  • 1 bosje basilicum, grof gehakt

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereidingtijd

20 minuten

  • 20 minuten stooftijd

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.