Jambalaya-soep

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak hierin de ui, bleekselderij, knoflook, laurier en tijm circa 5 minuten.
  2. Voeg de courgette, rijst en worst toe en bak circa 3 minuten. Bestrooi met de bloem en bak nog 2 minuten.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en giet de bouillon erbij. Kook de soep op een lage stand tot de rijst gaar is en roer regelmatig door.
  4. Voeg de garnalen toe en warm 2 minuten door. Verdeel de soep over kommen.
  5. Bestrooi met de peterselie en voeg eventueel een paar druppels pepersaus toe.

Ingrediënten

  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theel. tijm
  • 0,5 courgette, in blokjes
  • 100 g zilvervliesrijst
  • 1 rookworst, in plakjes
  • 2 eetl. bloem
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1,2 l vleesbouillon of
  • 1,2 l visbouillon
  • 300 g diepvrieswokgarnalen, ontdooid
  • 2 eetl. peterselie
  • eventueel hete pepersaus

Bereidingtijd

50 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 605 Kcal
Vetten 30 g
waarvan verzadigd 10 g
Koolhydraten 50 g
Vezels 5 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.