Javaans draadjesvlees

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 140┬║C. Bestrooi het vlees met zout. Verhit de boter en de olie in de braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep uit de pan.
  2. Bak de uienringen 3-4 minuten in het bakvet. Strooi de bloem erover en bak al roerend 3-4 minuten. Voeg de bouillon en laurierblaadjes toe en breng al roerend aan de kook.
  3. Schep het vlees, de azijn, ketjap en sambal erdoor. Zet de pan afgedekt in het midden van de oven en stoof 3,5 uur.
  4. Stoof daarna zonder deksel nog circa 30 minuten verder, voeg extra water toe als het geheel te droog wordt. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwijder de laurier en bestrooi het draadjesvlees met de selderij. Lekker met sperziebonen, witte rijst en gefrituurde uitjes.

Ingrediënten

  • 750 g runderriblappen, in blokjes van ca. 3 cm
  • 75 g boter
  • 2 el arachideolie of
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 uien, in ringen
  • 75 g bloem
  • 500 ml rundvleesbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 el azijn
  • 4 el ketjap manis
  • 0,5 el sambal oelek of
  • 0,5 el sambal badjak
  • 1 bosje bladselderij, grof gehakt

Benodigdheden

  • ovenvaste braadpan

Bereidingtijd

30 minuten

  • 240 minuten stooftijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.