Kaasfondue met gepofte groenten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180C.
  2. Leg de hele bloemkool en de courgette op een stuk aluminiumfolie.
  3. Bestrooi de bloemkool met een snuf cayennepeper en zout.
  4. Bestrooi de courgette met komijn, peper en zout.
  5. Pak beiden groenten in het aluminiumfolie.
  6. Leg de punt-paprika's in een bakblik of ovenschaal.
  7. Pof de groenten in de hete oven (paprika 15 min., courgette 20 min., bloemkool 45 min.).
  8. Haal de groenten uit de oven en laat afkoelen.
  9. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de courgette in stukken.
  10. Spoel de schil van de paprika's af en verwijder de zaden.
  11. Snijd de paprika's in grove stukken.
  12. Rasp de kaas.
  13. Zet een dikke steelpan of de fonduepan op het vuur en breng daarin de witte wijn aan de kook.
  14. Roer de maïzena los in een scheutje water.
  15. Voeg direct al roerende toe aan de wijn.
  16. Blijf roeren tot de wijn iets gebonden is en weer zachtjes kookt.
  17. Zet het vuur laag en roer de geraspte kaas beetje bij beetje door de wijn.
  18. Voeg naar smaak nootmuskaat toe.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • cayennepeper
  • peper en zout
  • komijnpoeder (djinten)
  • 2 rode puntpaprika's
  • 200 ml witte wijn
  • 1 el maizena
  • 150 g belegen kaas
  • 200 g jongbelegen kaas
  • nootmuskaat

Benodigdheden

  • aluminiumfolie
  • fonduepan

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.