Kabeljauw 'en papillotte'

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200┬║C.
  2. Spoel de vis af en dep goed droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met zout en witte peper.
  3. Leg elk stuk vis in het midden van een stuk bakpapier.
  4. Verdeel de ui en venkel erover en leg hierop 2 plakjes citroen, een klontje boter en 2 jeneverbessen.
  5. Vouw de randen van het papier omhoog en draai de punten bij elkaar zodat een pakketje ontstaat.
  6. Zet naast elkaar in een ovenschaal en bak in de oven in circa 20 minuten gaar.
  7. Vouw de pakketjes aan de bovenkant een beetje open en bestrooi met de dille.
  8. Lekker met aardappelpuree met zongedroogde tomaatjes.

Tips

  • Door het verpakken in bakpapier stoom je de vis gaar en blijven alle smaken opgesloten in het pakketje.

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilets, in 4 stukken
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 venkelknol, in dunne plakken
  • 1 citroen, in 8 plakjes
  • 4 klontjes boter
  • 8 jeneverbessen
  • 1 bosje dille, grof gehakt

Benodigdheden

  • keukenpapier
  • bakpapier

Bereidingtijd

10 minuten

  • 20 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 210 Kcal
Vetten 9 g
waarvan verzadigd 5 g
Koolhydraten 2 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.