Kabeljauw met een mosterdkorstje

Bereiding

  1. Vermaal de geroosterde boterhammen in de keukenmachine met de mosterd, kruiden en 50 gram boter tot een fijn mengsel.
  2. Verwarm de oven op 180┬░C.
  3. Bestrooi de visfilets rondom met zout en peper en leg ze in een met olie ingevette ovenschaal. Bedek ze met het kruidenmengsel.
  4. Bak de kabeljauw in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  5. Was de aardappelen goed en kook ze in ruim kokend water met wat zout in circa 20 minuten gaar.
  6. Vermeng de rest van de boter met citroenrasp en -sap en voeg wat zout en peper toe.
  7. Schep de boter door de aardappelen en serveer deze met de vis. Garneer eventueel met nog wat groene kruiden.

Tips

  • Neem voor de groene kruiden peterselie, bieslook, kervel en basilicum.

Ingrediënten

  • 2 sneeën wit brood, geroosterd, zonder korst
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 4 eetl. groene kruiden
  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • 400 g kabeljauwfilets, vers, in 4 stukken
  • 1 eetl. olie
  • 500 g Opperdoezer ronde
  • 1 theel. citroenschil
  • 1 eetl. citroensap

Benodigdheden

  • ovenschaal

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 525 Kcal
Vetten 34 g
waarvan verzadigd 20 g
Koolhydraten 31 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.