Kalfsbraadworstje met salade en pofaardappel

Bereiding

  1. Haal de kalfsbraadworsten een half uur voor bereiding uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  2. Was de aardappels en prik rondom in de aardappels gaatjes. Leg de aardappels per stuk in ruim aluminiumfolie en bestrijk ze met de olie. Vouw de folie dicht en leg de pakketjes in het midden in de oven en pof de aardappels in ongeveer 60 minuten gaar
  3. Was de salade en scheur het eventueel in kleine stukjes en doe het in een ruime schaal. Pel de ui en snijd de ui in fijne ringen en voeg toe aan de sla.
  4. Voor de dressing: meng het limoensap, 1 el mosterd, 6 el olijfolie, 2 el azijn en o,5 tl suiker door elkaar en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  5. Voor de dip: meng de kwark, zure room, 1 el mosterd, 2 el bieslook en 0,5 tl paprikapoeder door elkaar.
  6. Verhit een passende koekenpan met anti aanbaklaag op middelmatig vuur voor. Voeg de boter toe en bak de kalfsbraadworsten om en om bruin van buiten en gaar vanbinnen in circa 6-8 minuten
  7. Meng ondertussen de sla en dressing voorzichtig door elkaar en garneer met de bloemen (of olijven).
  8. Haal de pofaardappels uit de oven, maak folie open en druk de aardappels voorzichtig open (pas op: heet!). Verdeel de aardappels, kalfsbraadworsten en over de borden, garneer een eetlepel dip erbij en serveer de salade apart.

Tips

  • De kalfsbraadworsten en pofaardappels kunnen ook op de BBQ bereidt worden.

Ingrediënten

  • 3 kalfsbraadworsten
  • 3 grote pofaardappels
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 el boter
  • peper en zout
  • 300 g gemengde salade
  • 1 rode ui
  • 1 handje eetbare bloemen of 2 el gemengde olijven
  • 1 limoen alleen het sap
  • 1 el mosterd
  • 6 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • 0,5 tl suiker
  • 200 g kwark
  • 50 g zure room
  • 1 el mosterd
  • 2 el bieslook
  • 0,5 tl paprikapoeder

Benodigdheden

  • aluminiumfolie

Bereidingtijd

60 minuten

Aantal personen

3 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.