Kalfsoester uit de oven met zoete aardappel

Bereiding

  1. Verwarm oven voor op 200C.
  2. Schil zoete aardappelen en snijd in stukken van ca. 3 cm.
  3. Snijd paprika's elk in 8-10 stukken en courgette in stukken van ca. 4 cm.
  4. Schil en rasp gember.
  5. Meng zoete aardappel, paprika, courgette, gember, 1 el kerriepoeder, evt.
  6. wat zout en 4 el olie in de braadslede.
  7. Schuif voor 30 min.
  8. in de hete oven.
  9. Wrijf dan de kalfsoesters in met de laatste lepel olie en 1/2 el kerriepoeder en leg ze tussen de groenten in de braadslede.
  10. Laat vlees en groenten in hete oven in 10-15 minuten gaar worden.
  11. Besprenkel het gerecht met gembersiroop en azijn.
  12. Pluk de kruiden erboven.
  13. Lekker met wat dikke yoghurt erover!

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 40 g verse gember
  • 1,5 el milde kerriepoeder
  • 5 el zonnebloemolie
  • 4 kalfsoesters
  • 2 el gembersiroop
  • 4 el appelazijn
  • 1 bosje koriander of peterselie

Bereidingtijd

10 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.