Kaneeltaart met appel en pecannoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet de taartvorm in. Klop de boter, suiker en kaneelpoeder met de mixer romig.
  2. Mix de eieren er één voor één door. Spatel de zure room en het bakmeel erdoor en schep het beslag in de vorm.
  3. Meng voor de vulling de bloem, basterdsuiker, pecannoten en koekkruiden door elkaar. Schud om met de appels en verdeel deze vulling over het beslag in de vorm.
  4. Bak de taart 50-60 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of het beslag gaar is. Besprenkel de taart met honing en serveer warm of koud.

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 2 theel. kaneelpoeder
  • 2 eieren
  • 150 ml zure room
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetl. bloem
  • 3 eetl. bruine basterdsuiker
  • 3 eetl. ongezouten pecannoten, gehakt
  • 1 theel. koekkruiden of
  • 1 theel. speculaaskruiden
  • 2 appels, geschild, in dunne plakken
  • 2 eetl. honing

Benodigdheden

  • springvorm, 24 cm ø

Bereidingtijd

25 minuten

  • 55 minuten oventijd

Aantal personen

6 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.