Kappertjespesto met ansjovis

Bereiding

  1. Pureer de kappertjes met de mosterd, ansjovisfilets, knoflook, peterselie en Parmezaanse kaas. Voeg olijfolie toe tot een smeuïge pesto ontstaat. Lekker bij penne. Of als dip bij rauwkost, op crostini of bij gerookte vis.

Tips

  • Vervang de helft van de kappertjes in dit recept door pijnboompitten of walnoten.
  • Voeg ½ theelepel gehakte rozemarijn toe.

Ingrediënten

  • 3 el kappertjes
  • 1 tl mosterd
  • 6 ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereidingtijd

10 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: