Kerriezuurkool met Indische kip

Bereiding

  1. Pel en snijd de uien grof.
  2. Snijd de tomaten in stukjes.
  3. Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin de uien met de kerrie ca. 3 minuten op een matig hoog vuur.
  4. Haal de helft van de gebakken uien uit de pan en bewaar deze.
  5. Zet de pan (met de gebakken uien en kerrie) terug op het vuur.
  6. Voeg de kipbraadsticks, komijnpoeder en stukjes tomaat toe en bak ca. 5 minuten op matig hoog vuur.
  7. Voeg de ketjap en een flinke scheut heet water toe, breng aan de kook, en laat met het deksel op de pan, in ca. 20 minuten gaar stoven.
  8. Breng op smaak met wat peper en zout.
  9. Schil ondertussen de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een laagje water in ca. 15 minuten gaar.
  10. Breng de zuurkool met de achtergehouden gebakken uien met kerrie en een klein beetje koud water aan de kook en laat op laag vuur ca. 15 minuten zachtjes koken.
  11. Breng op smaak met wat peper en zout.
  12. Giet de aardappelen af.
  13. Breng op smaak met wat peper en zout.
  14. Verdeel de kerriezuurkool over 4 borden, schep de Indische kip en de zoete aardappelen ernaast.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 trostomaten
  • 4 el arachideolie
  • 3 el kerriepoeder
  • 400 g kipbraadsticks
  • 2 el komijnpoeder (djinten)
  • 4 el ketjap
  • 6 zoete aardappels
  • 500 g vatverse zuurkool

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.