Kids poke bowl

Voorbereiding

Meng de ingredie╠łnten voor de marinade. Leg de visfilets erin, verdeel wat marinade erover en laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast. Kook intussen de rijst en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 175ºC. Leg de visfilets zonder de marinade in de ovenschaal en zet 12-15 minuten in de oven. Trek de vis met een vork uit elkaar en laat afkoelen.

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan goudbruin. Verhit de olie in de pan, schenk de eieren erin en laat op een lage stand zachtjes stollen.
  2. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange repen en besprenkel met de azijn. Rasp of schaaf de wortel. Snijd het vruchtvlees van de avocado in plakjes.
  3. Snijd de omelet in kleine stukjes en meng door de rijst. Schep de rijst in 4 kommen en verdeel de komkommer, vis, wortel, avocado en tomaatjes erover.
  4. Bestrooi met het sesamzaad. Snijd eventueel het zeewier in reepjes en leg erop.

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilets of, 250 g
  • 2 tilapiafilets, 250 g
  • 125 g zilvervliesrijst
  • 2 theel. sesamzaad
  • 2 eetl. sesamolie of
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 0,5 komkommer
  • 2 eetl. Japanse rijstazijn
  • 1 kleine winterpeen, geschrapt
  • 1 avocado
  • 8 cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • eventueel 1 nori-vel
  • 3 eetl. honing, voor de marinade
  • 3 eetl. sojasaus, voor de marinade
  • 2 eetl. balsamicoazijn, voor de marinade
  • 1 teentje knoflook, geperst, voor de marinade

Bereidingtijd

30 minuten

  • 15 minuten oventijd
  • 30 minuten marineertijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.