Kikkererwtensalade met gegrilde feta

Bereiding

  1. Rasp de schil van 1 citroen.
  2. Pers de 2 citroenen uit.
  3. Verhit 3 eetlepels olie en fruit hierin de knoflook met het kerriepoeder.
  4. Schep de kikkererwten erdoor en laat afkoelen.
  5. Meng de bosui, 2 eetlepels citroensap, zout en peper erdoor.
  6. Verwarm de ovengrill voor.
  7. Rooster de noten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  8. Leg de feta met de tomaatjes en olijven in een ovenschaal.
  9. Bestrooi met de oregano, citroensap, citroenrasp, zout en peper.
  10. Besprenkel met de rest van de olie en zet de schaal 6-7 minuten onder de grill tot de kaas lichtbruin begint te kleuren.
  11. Verdeel de spinazie over een schaal of borden en schep het kikkererwtenmengsel erop.
  12. Bestrooi met de noten en verdeel de feta met tomaatjes en olijven erover.

Tips

  • Vervang de kikkererwten door witte bonen.

Ingrediënten

  • 2 citroenen, schoongeboend
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 2 blikken kikkererwten, à 400 g
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 50 g walnoten of, grof gehakt
  • 50 g cashewnoten, grof gehakt
  • 4 plakken feta, à 75 g
  • 0,5 bakje cherry-/kerstomaatjes
  • 100 g olijven
  • 1 eetl. oregano of, gehakt
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 300 g spinazie, panklaar

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 570 Kcal
Vetten 53 g
waarvan verzadigd 16 g
Koolhydraten 6 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.