Kip teriyaki met ananas en rijst

Bereiding

  1. Voeg de sojasaus, sherry, gembersiroop en donkere basterdsuiker bij elkaar en roer tot de suiker is opgelost.
  2. Leg de kiprepen in de marinade.
  3. Kook intussen de rijst gaar met 200 ml water en 400 ml kokosmelk.
  4. Rooster vervolgens de cashewnoten lichtbruin, haal ze uit de pan en houd apart.
  5. Verhit de olie in een wok, neem de kiprepen uit de marinade en bak ze rondom bruin en gaar.
  6. Voeg eventueel een deel van de marinade toe als de kip tijdens het bakken te droog wordt.
  7. Neem de kip uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
  8. Voeg bosui, Chinese kool en ananasstukjes bij de in de wok achtergebleven marinade toe en bak kort.
  9. Voeg de overige marinade en eventueel een scheutje ananassap toe.
  10. Meng de cashewnoten door de rijst en serveer bij het ananas-kool mengsel en de teriyaki kip.

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet, in reepjes
  • 400 g rijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 g gezouten cashewnoten, grof gehakt
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 1 Chinese kool, gesneden
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 blik ananasschijf, in stukjes en sap bewaren
  • 100 ml sojasaus
  • 50 ml sherry
  • 30 ml gembersiroop
  • 75 g donkerbruine basterdsuiker

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.