Kipburger met gebakken appel en brie

Bereiding

  1. Bestrooi de kip met zout, peper en rozemarijn. Bak de kip ongeveer 5 minuten per kant in de helft van de olie goudbruin.
  2. Bak de appelplakken in de rest van de olie. Verwarm de ovengrill.
  3. Leg de filets met de appelplakken erop naast elkaar op een bakplaat. Verdeel de brie er over en laat de kaas onder de grill smelten.
  4. Verdeel de sla over de broodhelften en leg de kipburgers tussen de broodjes.

Ingrediënten

  • 4 kipfilets, à 100 g
  • 1 theel. verse rozemarijn of, gehakt
  • 1 theel. verse tijm of
  • 0,5 theel. gedroogde rozemarijn of
  • 0,5 theel. gedroogde tijm
  • 4 eetl. olijfolie of
  • 4 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 2 appels, in plakken van ca. 1 cm dik
  • 150 g brie, in dunne plakken
  • 1 handje jonge bladsla
  • 4 volkorenbollen, opengesneden

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 505 Kcal
Vetten 26 g
waarvan verzadigd 10 g
Koolhydraten 29 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.