Knoflook-appelclafoutis

Bereiding

  1. Schep de knoflook met de appelpartjes, citroenrasp, -sap en de rozemarijn door elkaar en verdeel dit over de ovenschaal.
  2. Splits 2 eieren en klop de eiwitten met een snuf zout tot stijve pieken. Verwarm de oven voor op 175┬║C.
  3. Klop de eidooiers met de rest van de eieren in een kom met de basterdsuiker romig. Zeef de bloem en maizena erboven en klop erdoor.
  4. Giet dan al kloppend de melk erbij tot een glad beslag. Spatel de stijfgeslagen eiwitten rustig door het beslag en giet het beslag over de vulling in de ovenschaal.
  5. Bak de clafoutis in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin. Bestuif met poedersuiker en serveer lauwwarm.

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook, gepeld, in dunne plakjes
  • 3 appels, geschild, in partjes
  • 0,5 citroen, rasp en sap
  • 1 takje rozemarijn, gerist
  • 4 eieren
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 125 g bloem
  • 1 el maizena
  • 125 ml melk
  • poedersuiker, om te bestuiven

Benodigdheden

  • lage ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

30 minuten

  • 40 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.