Knolselderijstoof met paddenstoelen en linzen

Bereiding

  1. Schil de selderijknol en snijd in blokjes van ca. 3-4 cm. Snijd de tomaten in stukjes en de prei in ringen (of uien in partjes). Pel en hak de knoflook fijn. Haal de kruidenblaadjes van de takjes en hak ze fijn of gebruik de gedroogde kruiden. Was de linzen en laat ze uitlekken.
  2. Verhit de olie in een grote diepe (stoof)pan. Bak de prei (of uien), knolselderij en knoflook al omscheppende 5 minuten. Voeg de stukjes tomaat met vocht en kruiden toe en bak op hoog vuur 5 minuten. Roer de suiker erdoor. Verkruimel de bouillontabletten erover. Schep de hele paddenstoelen erdoor. Voeg ┬╝ l heet water (of rode wijn) toe, breng aan de kook en stoof met het deksel erop, op een laag vuur 15 minuten, geregeld omscheppen.

Tips

  • Voeg met de knolselderij 165 g olijven (Italiamix) toe. Bestrooi het gerecht als het klaar is met bijvoorbeeld Parmezaanse kaas, peterselie, bladselderij of koriander.
  • Vervang de linzen door gedroogde spliterwten of een blikje kidneybonen. Spliterwten moeten mee stoven maar voeg kidneybonen pas op het laatst toe.
  • Schep dan de linzen erdoor en stoof nog 15-25 minuten, tot de linzen gaar zijn. Geregeld omscheppen. Lekker met Griekse 0% yoghurt erover en gekookte aardappelen, puree, rijst, bulgur of orzo erbij.

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij
  • 3 grote rijpe vleestomaten
  • 1 prei of 2-3 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bakje Italiaanse kruidenmix of 2 el Italian spice mix
  • 250 g Italiaanse linzenmix
  • olijfolie
  • 2 tl suiker
  • 2 groentebouillontabletten
  • 250 ml rode wijn indien gewenst
  • 350 g gemengde paddenstoelen

Bereidingtijd

60 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 353 Kcal
Vetten 7 g
waarvan verzadigd 1 g
Koolhydraten 43 g
Vezels 21 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.