Kokos-linzensoep met pitapuntjes

Bereiding

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de kerrie toe en bak deze kort mee.
  2. Schenk de kokosmelk en bouillon in de pan, voeg de linzen en zoete aardappel toe en kook deze in circa 20 minuten gaar.
  3. Verwarm intussen de ovengrill voor. Bestrijk de pitabroodjes met wat olie, bestrooi met (zee)zout en bak ze knapperig onder de grill. Snijd de pitabroodjes in puntjes.
  4. Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over grote kommen en serveer met een schep yoghurt, munt en de pitapuntjes.

Ingrediënten

  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 theel. kerriepoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 1,5 l groentebouillon
  • 250 g rode linzen, gedroogd
  • 1 grote zoete aardappel, geschild, in blokjes
  • 4 pitabroodjes
  • 4 eetl. volle yoghurt
  • 1 handje munt

Bereidingtijd

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.