Kokosrijst met zoete aardappel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200˚C. Verdeel de zoete-aardappelblokjes over een met bakpapier bekleedde bakplaat, besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper.
  2. Rooster de zoete aardappel 15 minuten in de oven. Meng in een kom de hazelnoten met de agavesiroop en verdeel de hazelnoten over de bakplaat met zoete aardappel.
  3. Rooster nog 5 minuten in de oven tot de hazelnoten gekaramelliseerd zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen. Doe de kokosmelk en het water in een steelpan en breng aan de kook.
  4. Voeg al roerend de rijst toe. Breng op smaak met een snufje zout. Laat de rijst 10 minuten op laag vuur koken. Zet het vuur uit en laat het deksel op de pan, dan kan de rijst het vocht goed opnemen en stoom het nog even na.
  5. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in plakjes in hetzelfde formaat als de zoete aardappel. Kook de broccoli in een kookpan met kokend water in 5 minuten gaar.
  6. Voeg in de laatste minuut de doperwten toe en laat meekoken. Giet af en laat goed uitlekken. Verdeel de rijst over de borden en verdeel hier de zoete aardappel, broccoli en doperwten over. Garneer met peterselie en hazelnoten.

Ingrediënten

  • 300 g zoete aardappels
  • 50 g hazelnoten
  • 1 el agavesiroop
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 150 g basmatirijst
  • 250 g broccoli
  • 100 g doperwten
  • 5 g peterselie
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

2 personen

Moeilijkheidsgraad

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.