Komkommer-limoen smoothie

Bereiding

  1. Snijd de komkommer in stukken en schil de gember. Doe ze met de spinazie, munt en druiven in de beker van de blender. Rasp de limoen schil en voeg toe.
  2. Halveer de limoen en pers de limoen uit. Giet het sap in de beker. Vul aan met de sojamelk (of andere melkvervanger).
  3. Draai het dubbele mes op de beker, plaats op de blender en laat deze draaien tot de smoothie mooi glad is. Proef en breng eventueel op smaak met een scheutje (gember) siroop.

Tips

  • Venkel-appel smoothie: Vervang munt door venkelgroen, druiven door stukjes appel en limoen door een kleine citroen.
  • Rucola-peer smoothie: Vervang de spinazie door rucola en de druiven door een grote rijpe geschilde peer.
  • Selderij-sinaasappel smoothie: Vervang de munt door selderijgroen en de limoen door een sinaasappel. Voeg ook stuk bleekselderij toe.

Ingrediënten

  • 0,25 komkommer
  • 1 handje spinazie
  • 25 g verse gember
  • 10 muntblaadjes
  • 200 g witte druiven
  • 1 limoen
  • 350 ml sojamelk of andere melkvervanger
  • gembersiroop

Bereidingtijd

5 minuten

Aantal personen

2 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

tussendoortje, ontbijt

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.